Μενού
Καλάθι

Βότανα

Βότανα
Επωνυμία: OEM
Πρόκειται για έναν κοντό θάμνο 15-30 εκατοστα, χαρακτηριστικό με τα μικρά έντονα κόκκινα βατόμουρά του καθολη τη διάρκεια του χειμώνα. Οι καρποί του αν και βρώσιμοι είναι στυφοί και άγευστοι όταν καταναλώνονται ωμοί.Κυρίως χρησιμοποιούνται τα φύλλα του για την παρασκευη τσαγιού.- Πλούσια σε αρβουτίν..
1,75€
Επωνυμία: OEM
Άλλες Ονομασίες: Ευπατόριο, Φωνόχορτο, Ασπροζάκι Αγριμονιά & ΑργεμώνηΕίναι ένα κοντό φυτό με μικρά κίτρινα άνθη, ιδιαίτερα διαδεδομένο σε Ευρώπη, Ασία και μεσόγειο , ευρισκόμενο στην λαογραφία σαν συμβολο ενάντια στα κακα πνεύματα, λόγω των θεραπευτικών του ικανοτήτων. Γαστροεντερικές διαταραχές, λο..
1,35€
Επωνυμία: OEM
Προκειται για ένα διετές ποώδες φυτό της οικογένειας Asteraceae που φτάνει το 1-2 μέτρα με σαρκώδεις και μακριές ρίζες. Συναντιέται στην Ευρώπη και Ασία, σε ασβεστολιθικά εδάφη, θαμνότοπους, ξέφωτα δασών. Καταναλώνονται τοσο τα φύλλα του οσο και οι καρποί και οι ρίζες του, αλλα στην βοτανοθεραπεία π..
2,20€
Επωνυμία: OEM
Η Αχιλλέα ένα μικρό φύτο της οικογένειας Asteraceae, με λευκά άνθη και ιδιαίτερη οσμή παρόμοιας της ναφθαλίνης, ευδοκιμεί κυριως στην Νότια Ευρώπη κατά το καλοκαίρι.Η Αχιλλέα περιέχει γύρω στις 40 χημικές ουσίες, αιθέρια έλαια, αζουλίνη, ταννίνες, φλαβονοειδή, αλκαλοειδή και πολλά άλλα που προσδίδου..
1,55€
Επωνυμία: OEM
Πρόκειται για ένα μικρο φυλλοβόλο βότανο με συμπλέγματα μικρών κίτρινων λουλουδιών. Στην βοτανοθεραπεία χρησιμοποιούνται τα φύλλα, οι ανθισμένες κορυφές που συλλέγονται το καλοκαίρι και οι ρίζες το φθινόπωρο.Η αψιθιά εχει δράση ως πικρό τονωτικό, διεγερτικό νευροτονωτικό και εμμηναγωγό. Εχει χρησιμο..
1,65€
Επωνυμία: OEM
Πρόκειται για ένα ποώδες φυτό με ανθεκτικές ρίζες που ευδοκιμει σε αμμωδη ή πετρώδη εδάφη. Χαρακτηριστικό του τα γκριζοπράσινα φύλλα με ροζ άνθη σε σχημα τρομπέτας και βεβαιως οι καρποί του με το σχημα που εδωσε και το ονομα στο φυτό.Οι ρίζες του φυτού είναι πλουσιες σε βιοδραστικά συμπλοκα, με τα κ..
2,25€
Επωνυμία: OEM
Πρόκειται για έναν μεγάλο θάμνο - μπορεί να φτάσει και τα 6 μέτρα- με οβάλ φύλλα τα οποία πέφτουν το φθινόπωρο για να εμφανιστούν στη συνέχεια τα πολύ όμορφα ασυνήθιστα χρυσοκίτρινα ή πορτοκαλί άνθη της και ο καρπός με τους βρώσιμους σπόρους του.Τα φύλλα και κυρίως ο φλοιός της αμαμελίδας, είναι πλο..
1,65€
Επωνυμία: OEM
Πρόκειται για ένα ψηλο πανέμορφο φυτό, με μισχους κούφιοι και τριχωτοι που εχουν συνήθως μωβ η πρασινοπό χρώμα. Το φύλλωμα της είναι παχύ και ευχάριστο με οδοντωτές άκρες ενώ δε τα λουλούδια της βρίσκονται σε συστάδες με κιτρινοπράσινο χρώμα. Ευδοκιμεί σε βόρεια κρύα κλίματα, στην βόρεια Ευρώπη και ..
2,20€
Επωνυμία: OEM
Πρόκειται για μεγάλο φυτό, 1.5-2μέτρα ύψος, με στιβαρούς μίσχους καλυμμένους με ασημογκρί φύλλα. Ο καρπός της άγριας αγκινάρας είναι σαρκώδης, εσωτερικά κούφιος. Περιέχει την καρδιά, «το κρέας» της άγριας αγκινάρας, και την κορυφή με χνουδωτό κέντρο. Αν δε γίνει συγκομιδή ο καρπός ανθίζει με μεγάλο ..
1,60€
Επωνυμία: OEM
Η συνηθέστερη μορφή που απαντάται στην βοτανοθεραπεία είναι με την χρήση αποξηραμένης ρίζας. Μπορεί να φτιαχτεί ως έγχυμα (τσάι) προσθέτοντας βραστό νερό σε λίγη ποσότητα αποξηραμένης ρίζας και στραγγίζοντας.Είναι πλούσιο σε ένα ζελατινώδες τζελ, πλούσιο σε πρωτεϊνες και πολυσακχαρίτες με αποχρεμτικ..
1,95€
Επωνυμία: OEM
Πρόκειται για ένα βότανο με χαρακτηριστικούς μακριούς μίσχους και πτερωτά φύλλα με συστάδες μικρών κίτρινων ανθων. Στην βοτανοθεραπεία χρησιμοποιείται κυρίως η ρίζα.Στην Ασιάτικη παραδοσιακή ιατρική αλλα και στην Ευρώπη, αυξανεται η δημοφιλία του λόγου των πολλών ευεργετικών ιδιοτήτων για την υγεία,..
2,25€
Επωνυμία: OEM
Η Βερονίκη είναι ένα μικρό ποώδες φυτό με οδοντωτά φύλλα και χαρακτηριστικά μπλε-μωβ άνθη, διατεταγμένα σε πυκνες συστάδες. Θα το βρούμε να ευδοκιμει σε ξέφωτα, χωράφια και λόφους στην Ευρώπη.Είναι ένα βότανο με πολλές δραστικές ουσίες, όπως φαινολικά οξέα, φλαβονοειδή και γλυκοσίδες που το κάνουν π..
1,50€
Εμφάνιση 1 έως 12 από 89 (8 Σελ.)